کیـــــــــــنه
تعریف کینه
انسان یا بر قوی تر از خود خشم میگیرد یا بر ضعیف تر از خود در صورتی که طرف مقابل ضعیف تر باشد و بتواند از او انتقام بگیرد ولی تحت تاثیر حلم یا مقاومت در مقابل آتش غضب او را ببخشد و از انتقام صرف نظر کند چنین گذشتی از فضایل اخلاقی است که در نهایت موجب ارامش و رضایت درونی می شود انسان که در حالت قدرت می بخشد علاوه بر اینکه مستحق پاداش بزرگ الهی است عزت و اسایش دنیا را نیز به دست می آورد.
در صورتی که طرف مقابل قوی تر باشد و انتقام از او مقدور نباشد باز هم چاره ای جز فرو بردن غضب و صرف از انتقام نیست ولی خشم از وجود انسان رخت بر نمی بندد بلکه به درون برمیگردد عقده ی درونی ایجاد میکند و تبدیل به کینه می شود نشانه ی کینه نسبت به دیگری آن است که که از اوتنفر داشته باشی و و پیوسته وجودش بر قلبت سنگینی کند..
پیامد های کینه
پیامد های درونی
1.اندوه همیشگی:شخص کینه توز هیچ گاه از اندیشه ی طرف مورد کینه آسوده نیست
2.حسد:هنگامی که کینه ی کسی در دل ریشه می دواند انسان آرزو می کندکه نعمت ها از اوسلب شود واگر مشکلی برایش پیش بیاید خوشحال شود.
پیامد های بیرونی
1.اور ا از گشاده روی،وفق و مدارا باز می دارد.
2.با او قطع ارتباط می کند در صورتی که شخص مایل به وصل و ارتباط است.
3.در مجالس به قصد توهین و تحقیر وی از او روی برمیگرداند.
4.در باره ی او به گفته های حرام مثل دروغ و غیبت آلوده می شود.
درمان علمی کینه
ابتدا علاجش آن است که انسان بداند تا زمانی که کینه شخص مورد نظر در دلش هست اندوهناک است و آرامش را از خود سلب می کند
درمان عملی
لازم است انسان رابطه اش را با کسی که کینه ای از اودر دلش پیدا شده به حال پیش از کینه حفظ کند و بهتر است انسان برای مبارزه با نفس و مخالفت با شیطان احسان و نیکی بیشتری به او وادارد...